Infosys Sample Question Paper II | Codewindow.in

Q1: If ‘+’ means ‘x’, ‘/’ means ‘+’, ‘-‘ means ‘/’ and ‘x’ means ‘-‘. Which of the following will be the value of the expression? 32/8-4×12+4=?

a) 1/12
b) -14
c) 12
d) 40

Answer: b) -14

Explanation:
32+8/4-12*4 = 32+2-48 = -14

Q2: If signs ‘+’ and ‘-‘ and numbers 7 and 6 are used interchangably, then which of the following equation would be correct?

a) 7-6+3×5=30
b) 7×2+6-5=8
c) 6×7+5-8=20
d) 5+7×2-6=0

Answer: d) 5+7×2-6=0

Explanation:
5+7×2-6=0 -> Interchanging 7 with 6 and 6 with 7 -> 5+6×2-7=0

Q3: Which two signs should be interchanged to make the bellow equation mathematically correct? 4+8/16×13-7=8

a) – and +
b) / and –
c) + and x
d) x and /

Answer: c) + and x

Explanation:
4*8/16+13-7=8

Q4: Fill in the blanks with most appropriate choice Obesity is also a progressive condition, unlike anorexia nervosa, which tends to __ with age.

a) ameliorate
b) inebriate
c) struggle
d) neglate

Also Read: Infosys Sample Question Paper I | Codewindow.in

Answer: a) ameliorate

Q5: Fill in the blanks with most appropriate choice: Those unfamiliar with the saga are bound to be mystified by the more_______ plot twists.

a) anoint
b) aesthetic
c) arcane
d) arbitary

Answer: c) arcane

Q6: Fill in the blanks with most appropiate choice. I aften feel I am an __ that I would be more at home at the turn of the century than today

a) analogous
b) anachronism
c) avarice
d) apathy

Answer: d) apathy

Q7: The sentence below has been divided into three parts. Select the part of the sentence that has an error. If the sentence has no error , select option “no error”. An independent enquiry headed by Anthony White QC in 2011 further examined/ the claims but also exonerated Coucher.

a) Anthony White QC in 2011 further examined
b) An independent enquiry headed by
c) the claims but also exonerated Coucher
d) No Error

Answer: a) Anthony White QC in 2011 further examined

Q8: Fill in the blanks with most appropriate choice. Foetal_____screening uses ultrasound scanning to find certain abnormalities in the baby.

a) anomely
b) abeyance
c) enfevering
d) snuggle

Answer: a) anomely

Q9: Select the word segment that substitutes(replace) the bracketed word segment correctly and completes the sentence meaningfully. Select the option ‘no correction required’ if the sentence is correct as given. (This bridge neither crossed the Thames, and neither gave) access to a new lost island in the river.

a) This bridge either crossed the Thames, or gave
b) This bridge neither crossed the Thames, and nor gives
c) This bridge either crossed the Thames, and nor gave
d) No correction required

Answer: c) This bridge either crossed the Thames, and nor gave

Q10: What will happen when following program is executed?

set integer res=0
do
   --res
   display res
   res++
while(res>=0)
end do-while

a) Code will run infinite number of times.
b) The program will not enter the loop.
c) Code will execute and value of res will be displayed twice
d) Code will execute and value of res will be displayed once.

Answer: a) Code will run infinite number of times.


Follow Us

You Missed

Also Checkout


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *