Capgemini Sample Question Paper III | Codewindow.in

Q1: Mark the options which best expresses the given sentence in Indirect speech?
“The water in the Hudson river is salty.”

a) He said that the water in the Hudson river were salty.
b) He said that the water in the Hudson river is salty.
c) He said that the water in the Hudson river was salty.
d) He said that the water in the Hudson river would be salty.

Answer: c) He said that the water in the Hudson river was salty.

Q2: Mark the options which best expresses the given sentence in Indirect speech?
“My father lest me a large inheritance.”

a) She said that father has left her a large inheritance.
b) She said that her father has left her a large inheritance.
c) She said that her father had left her a large inheritance.
d) She said that father has left her a large inheritance.

Answer: c) She said that her father had left her a large inheritance.

Q3: Which part of the sentence given below has an error in it?
out in the/ forest stood a/ pretty little Fir Tree

a) forest stood a
b) out in the
c) pretty little Fir Tree
d) No Error

Answer: d) No Error

Q4: Which part of the sentence given below has an error in it?
Richie has been/ a real pain in/ the neck lately

a) a real pain in
b) the neck lately
c) Richie has been
d) No Error

Answer: d) No Error

Also Read: Capgemini Sample Question Paper I

Q5: Which part of the sentence given below has an error in it?
Having spent seven years/ as a prisoner of war/ Johnson was a broken man

a) as a prisoner of war
b) Having spent seven years
c) Johnson was a broken man
d) No Error

Answer: b) Having spent seven years

Q6: Which part of the sentence given below has an error in it?
I don’t has the patience/ to go along with/ my wife to clothing stores

a) to go along with
b) No Error
c) my wife to clothing stores
d) I don’t has the patience

Answer: d) I don’t has the patience

Q7: Which part of the sentence given below has an error in it?
I need to spent/ less time at work and more/ time with my family

a) time with my family
c) I need to spent
c) less time at work and more
c) No error

Answer: b) I need to spent

Also Read: Infosys Sample Question Paper III | Codewindow.in

Q8: Which part of the sentence given below has an error in it?
carlos is not/ in a good headspace/ at that moment

a) in a good headspace
b) No error
c) Carlos is not
d) at that moment

Answer: c) Carlos is not

Q9: Which part of the sentence given below has an error in it?
Tom not only denied/ that has was Mery’s friend,/ but that he even knew her

a) No error
b) but that he even knew her
c) that has was Mery’s friend
d) Tom not only denied

Answer: b) but that he even knew her

Q10: Read the statement given below and decide whether it is a fact, an Inference or a Judgement.
The show first aired in 2018, and has been an ever since.

a) Inference
b) Fact
d) Judgement

Answer: b) Fact

Q11: Read the statement given below and decide whether it is a fact, an Inference or a Judgement.
Their lack of awareness is scary.

a) Inference
b) Judgment
c) Fact

Answer: b) Judgment


Follow us

You Missed

Also Checkout


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *