Infosys Sample Question Paper I | Codewindow.in

Q1: For the class interval 72-93, the class width is____

a) Less than one
b) Zero
c) More than one
d) One

Answer: c) More than one

Q2: In the class interval 13-23, 23 is known as____

a) Lower class limit
b) Upper class limit
c) Class width
d) Frequency

Answer: b) Upper class limit

Q3: For the class interval 72-93, the class width is____

a) 21
b) 93
c) 72
d) 20

Answer: a) 21

Explanation: Class width = Upper Limit – Lower Limit

Q4: Frequency of any observation can’t be____

a) 5
b) 2.5
c) 22
d) 3

Answer: b) 2.5

Explanation: Frequency is a whole number.

Also Read: Infosys Sample Question Paper II | Codewindow.in

Q5: The range of the data 7, 10, 6, 72, 83, 60, 12, 5 is____

a) 85
b) 72
c) 83
d) 78

Answer: d) 78

Explanation: Range of X = Max(X) – Min(X)

Q6: 20 years before the age of Rony’s father was 12 times of Rony’s age. At present his age is 2 times of Rony’s age. Find the present age of Rony.

a) 24 years
b) 20 years
c) 22 years
d) 26 years

Answer: c) 22 years

Explanation:
Let, present age of Rony = x years
present age of his father = 2x years
ATQ, 2x-20 = 12(x-20)
=> 10x = 220
=> x = 22

Q7: Consider the number 57645361, if the digit at unit place is decreased by 1, the digit at ten’s place is increased by 2, the digit at hundreds’ place is decreased by 1, the digit at thousands’ place is increased by 2 and so on. Then after rearranging how many numbers appers twice?

a) 1
b) 4
c) 2
d) 3

Also Read: Infosys Sample Question Paper III | Codewindow.in

Answer: No numbers are appearing twice

Explanation:
Number is: 57645361
the digit at unit place is decreased by 1 -> 57645360
the digit at ten’s place is increased by 2 -> 57645380
the digit at hundreds’ place is decreased by 1 -> 57645280
the digit at thousands’ place is increased by 2 -> 57647280
57637280
57837280
56837280
76837280

Q8: If ‘+’ means ‘-‘, ‘-‘ means ‘+’, ‘/’ means ‘x’, and ‘x’ means ‘/’. Which of the following will be the value of the expression? 245-35/3+14×36

a) 43
b) 58
c) 45
d)
None

Answer: d) None

Explanation:
245+35*3-14/36 = 245+105-7/18 = 350 – 7/18

Q9: In a certain code language, ‘FAN’ is written as “21”, then how will “COME” be written in that code language?

a) 37
b) 35
c) 36
d) 34

Answer: c) 36

Explanation:
FAN = 6 + 1 + 14 = 21
COME = 3 + 15 + 13 + 5 = 36


Q10: If ‘A’ means ‘substraction’, ‘B’ means ‘division’, ‘C’ means ‘multiplication’, and ‘D’ means ‘addition’, then what will be the value of the following expression? 18 A 15 B 75 C 90 D 23

a) 18
b) 15
c) 33
d) 23

Answer: d) 23

Explanation:
18 – 15 / 75 * 90 + 23 = 18 – 0.2 * 90 + 23 = 23


Follow us

You Missed

Also Checkout


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *